Gezonde voeding

Druk op het werk? 5 tips om gezond te eten tijdens het werken

Rich Meals | Verse kant en klaar maaltijden aan huis - Gezond eten tijdens werk

Door de corona maatregelen zijn veel mensen verplicht om thuis te werken. Thuiswerken heeft zo zijn voordelen, maar ook zeker zijn nadelen. Kinderen die onverwacht je zoom meeting binnenkomen of de snacks die nog meer voor het oprapen liggen. In deze blog geven wij 5 tips om gezonde voeding op het werk binnen te krijgen.

Druk door het thuiswerken

Laten we eerlijk zijn dat thuiswerken niet voor iedereen is weggelegd. De een vindt het juist heel fijn om geen uur in de auto te hoeven zitten en de ander kan zich juist moeilijker concentreren, Van de werkgever heb je misschien wel een betere bureaustoel gekregen en eventueel een bureau, alleen je concentratie blijft ver te zoeken.

Doordat je minder productief bent, stapelt het werk zich op en ben je continu maar druk bezig met het werk. Doordat je kinderen overdag ook even wat aandacht nodig hadden moet je in de avond ook nog even wat werk afronden. Door de drukte vergeten we vaak te eten of kiezen we voor een snelle hap.

Maaltijden bestellen worden steeds populairder

Iedereen heeft wel eens eten besteld, maar als we het aanbod vergeleken met vroeger dan is het aanbod enorm gegroeid. Vooral in de grote steden kun je van alles bestellen en is er in Amsterdam zelfs een dienst dan je boodschappen binnen een uur thuisbezorgd kan krijgen.

Uit de cijfers van thuisbezorgd.nl bleek dat de markt van maaltijdbezorging enorm is toegenomen. Ook wij merken dat we onlangs vele nieuwe klanten blij hebben mogen maken met onze kant en klaar maaltijden.

Doordat de restaurants door de corona maatregelen dicht moesten, zagen ook andere bedrijven dat maaltijden bestellen steeds populairder werd.

Ook als je de hele dag al thuis bent en druk met werk dan is het verleidelijk om gewoon een maaltijd te bestellen. Vooral als je kinderen hebt dan is het soms moeilijk om de tijd te vinden om de tijd te vinden voor de boodschappen, voorbereiden, koken en op te ruimen. Gelukkig zijn er diverse maaltijden bezorgdiensten die je hiermee kunnen ontlasten. Gezond eten kan moeilijk zijn, alleen zeker niet onmogelijk.

Wat is gezond eten?

Gezond eten is nogal een breed begrip, want wat is nou gezond? In plaats van producten te labelen als gezond of ongezond is het beter om te kijken naar de voedzaamheid van een product en de mate waarin het gegeten wordt.

Zo krijgt een eiwitreep vaak het label ‘gezond’ en een Snickers het label ‘ongezond’.

In een eiwitreep zitten meer eiwitten, maar het is nog steeds gemaakt van deeg, chocola en andere smaakmakers. Eigenlijk hetzelfde als de Snickers alleen dan met een dubbele portie eiwitten.

Wij vinden het belangrijk om te kijken naar het volledige voedingspatroon. Als jij opstaat met een broodje hagelslag, luncht met een croissant en als avondeten een zak patat eet, dan kunnen we wel stellen dat de producten die jij gegeten hebt niet voedzaam zijn. Er zit in dit voedingspatroon dan geen goede variatie in voedingsstoffen.

De basisregels voor gezonde voeding

De meeste mensen denken bij gezond eten direct aan de Schijf van Vijf. De Schijf van Vijf is een wetenschappelijk onderbouwd voorlichtingsmodel dat laat zien wat de essentie van gezond eten is. Deze schijf is een optimale combinatie van producten die gezondheidswinst opleveren die zorgen voor genoeg energie en alle nodige voedingsstoffen.

De Schijf van Vijf

 • Veel groente en fruit
 • Vooral volkorenproducten
 • Minder vlees en meer plantaardig
 • Genoeg magere en halfvolle zuivel
 • Handje ongezouten noten
 • Zachte of vloeibare smeer- en bereidingsvetten
 • Voldoende vocht

5 tips om gezonde voeding binnen te krijgen

Nu we weten waar gezonde of voedzame voeding aan moet voldoen is het goed om te kijken naar het praktische gedeelte van deze blog. Ik deel je graag 5 tips om gezonde voeding binnen te krijgen, die je ook kan toepassen als je thuiswerkt.

Wees voorbereid

Ze zeggen wel eens dat voorbereiding het halve werk is, nou dit geldt zeker voor als je gezondere voeding binnen wilt krijgen. Het kan fijn werken om een dag van te voren alvast je lunch en je snack voor te bereiden. Stel dat je in de avond spaghetti bolognese eet met gezin dan kan je een extra portie maken, zodat je die mee kan nemen naar je werk. Is snacken bij jou het probleem? Snij dan wat snackgroente en stop deze in een grote bak, zodat je die kan eten tijdens het werken. Ook is het al mogelijk om kant en klare snoepgroente te kopen in diverse supermarkten.

Loop de juiste route in de supermarkt

In de supermarkt kan het verleidelijk zijn om per ongeluk in het pad te komen met alle koekjes en chocola, waardoor je sneller geneigd ben lekkere producten in je mandje te doen. Alleen deze producten gaan je vaker niet helpen om voedzaam en gezond te leven.

Natuurlijk is het niet erg om een keer wat lekkers te eten, alleen soms is het maar goed om het niet in huis te halen. In de supermarkt zijn er eigenlijk bepaalde routes die jij kan lopen om ervoor te zorgen dat jij niet in het verkeerde pad terecht komt. De buitenste paden zijn namelijk vaak voor de verse producten, terwijl in de binnenste paden vaak de flessen wijn, chocola en koekjes te vinden zijn.

Maak van tevoren een planning

Planningen en lijstjes zorgen voor rust in je hoofd, waardoor je later niet voor verrassingen komt te staan. Maak eens een weekplanning met wat je gaat eten en lunchen en haal hier de juiste boodschappen voor.

Gezond eten tijdens het werk
Lijstje maken om in te plannen wat je gaat eten

Door van te voren in te plannen weet je precies wat je gaat eten en is de kans op ‘falen’ stukken kleiner. Ook kan je een planning maken met wanneer je wat gaat eten, door dit op te schrijven hoef jij dus niet meer na te denken over wat je gaat eten. Als jij voor die keuze staat terwijl je een drukke dag hebt gehad, dan is de kans groter dat jij kiest voor de makkelijke optie.

Ken je dat gevoel dat je met honger in de auto zit, stopt bij een tankstation voor een flesje water en uiteindelijk naar buiten loopt met een broodje kroket?

Dit kan je dus voorkomen door van te voren goed je maaltijden in te plannen, maar ook om tijd in te plannen om te eten.

Wees niet te streng voor jezelf

Gezond eten kan vaak een grotere verandering zijn, vooral als het niet iets is wat jij uit gewoonte doet. Een gewoonte veranderen kost tijd. Wees dus zeker niet te streng en onthoud dat falen er bij hoort. De belangrijkste les die ik je mee wil geven is om gewoon de draad op te pakken zodra het kan.

Het kan helpen om je gezin of vrienden om je heen in te schakelen als ‘accountability partner’. Zij houden je dan verantwoordelijk om gezond te eten, waardoor jij een extra stok achter de deur om het deze keer wel vol te houden.

Maak het jezelf makkelijk en bestel kant en klaar maaltijden

Door alle drukte is het soms moeilijk om gezond te eten en maaltijden bestellen kan daarvoor de ideale oplossing te zijn. De grote vergissing die mensen maken, is dat als ze maaltijden bestellen ze alleen maar een snelle hap kunnen kiezen.

Gelukkig leven we in 2021 en zijn er steeds meer bedrijven die verse en gezonde maaltijd thuis bezorgen, waaronder Rich Meals.

De voordelen van kant en klaar maaltijden bestellen

 • Geen stress over wat je moet eten
 • Geen tijd kwijt aan boodschappen, voorbereiden, koken en afwassen
 • Meer tijd voor je gezin of werk
 • Snel in huis
 • Misschien wel lekkerder als je zelf kookt

Top 5 gezonde kant en klaar maaltijden van Rich Meals

Wil je de maaltijden van Rich Meals eens proberen? Deze maaltijden kan je namelijk gebruiken voor lunch, avondeten of gewoon voor na het sporten. Hieronder laten wij zien welke 5 maaltijden het populairst zijn.

Probeer nu zelf het gemak en de smaak van de maaltijden van Rich Meals en bestel een proefpakket. Gezond eten hoeft niet moeilijk te zijn, maak het jezelf alleen makkelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *